Aktuellt

Vad är viktigast i livet egentligen? Hur kan vi vara ett större bidrag till oss själva, till våra medmänniskor, till vår omgivning…. till vår planet?

Min  övertygelse  och min stora passion i det jag bidrar med genom mitt arbete och att leva enligt den filosofin som är så djupt förankrad i mig, är starkare än någonsin. Vi behöver se över vår egen ”resourcefulness”, vår egen energi. Vi behöver titta på helheten när det handlar om vår hälsa och hur vi lever våra liv i förhållande till varandra och till vår planet. Vi är så mycket kraftfullare än vi anar. Och… inget problem varar för evigt… ” this too shall pass".

När vi utsätts för stress eller faror, och inte har tillgång till våra resurser, riskerar vi att fastna i olika tillstånd av försvar (en stresssrespons).
I ett sådant tillstånd är kroppen främst inriktad på överlevnad och vi upplever ofta känslor som rädsla, ensamhet, hopplöshet. För att återfå trygghet, att hjälpa kroppen in i ett mer läkande tillstånd är det viktigt att tillåta sig att känna och omfamna dessa känslor, att vara fullt närvarande med det vi upplever. 

Något som alltid är sant och alltid tar oss in i full närvaro är att lägga fokus på vår andning, rörelse och energiflöde i kroppen (lägg fokus på det som är lättast för dig). SRI (Somato Respiratorisk Integrering) Steg 1 är otroligt värdefullt att göra i dessa lägen.:

Uppdatering 7 juni 2020 i samband med COVID-19 åtgärder i samhället för minskad spridning:

Vi håller öppet och du är varmt välkommen!
 
Aktuella bokningsbara tider hittar du på www.annaahlefeldt.se/bokatid.

 
Utöver vår vanliga städning har vi förstärkt våra städrutiner så att alla kontaktytor rengörs med sprit flera gånger dagligen.

 

Utöver handtvätt och desinficering av bänkar och andra utsatta ytor, så optimerar vi inomhusmiljön bl.a genom att använda en ”EcoBionizer”. Denna filtrerar, rensar, joniserar och ger energi till inomhusluften. Utöver detta hjälper den till med att bryta ned allergener,  pollen,  virus och bakterier inomhus. 

Vill du veta mer, följ denna länk:  https://www.solsociety.swiss/wp-content/Ojas%20EcoBionizer%20Brochure%20ENG%20A4.pdf. 

Vi ber också dig som patient att vara noga med handhygien såväl som allmän hygien. Tvätta händerna noggrant när du är hos oss.

Är du sjuk eller tillhör en  'riskgrupp' ber vi att du stannar hemma.

 

Vi är mycket angelägna om allas hälsa, vi anser också att vi behöver bidra till att avlasta den ordinarie sjukvården med den patientgrupp som lämpar sig för vår typ av omhändertagande. Sjukhus och vårdcentraler behöver nyttja sina resurser där de gör störst nytta.

 

Vi finns här för att bidra till att du skall kunna må så bra som möjligt utan att riskera din hälsa i övrigt.

Vi följer och rekommenderar Folkhälsoinstitutets rekommendationer och uppdaterar Er vid eventuell ny relevant information.
 

Ta hand om varandra så gör vi vårt bästa för att ta hand om Er!

Vi lever i en utmanande tid. En tid fylld av rädsla, osäkerhet och otrygghet, men också en tid med mycket omtänksamhet och medmänsklighet och en tid fylld av möjligheter för en ny, bättre, mer omtänksam och kärleksfull värld.

En tid där vi, trots att vi ska hålla avstånd, kommer närmare varandra (en märklig baksida eller snarare framsida… av kriser :) )

Jag har själv gått igenom alla möjliga känslolägen under de senaste 2 veckorna. I början upplevde jag nog mer av en chock och djup rädsla, sorg, skuld och skam som vällde upp inom mig.

Turbulenta tider kan leda till stor förändring, ett uppvaknande för mänskligheten, men jag hade inte föreställt mig att det skulle ske på det här sättet.

Jag märker också, redan, alltmer hur både mitt eget och andras förhållningssätt  präglas av mycket mer närvaro, ärlighet, empati, kärlek och omtänksamhet.
 

© 2018 Anna Ahlefeldt leg Kiropraktor. Hemsida, video och foto av My Södergren www.mysodergren.com