NYHETSBREVET

22 januari 2021

 

Hej,

 

Medvetenhet är en grundläggande del av läkning och utveckling. Vår medvetenhet, eller vår inre visdom talar ofta till oss i form av viskningar, snarare än rädslans eller egots mer bullriga, högljudda signaler. 

Medvetenhet handlar om så mycket mer än kunskap. Det handlar inte enbart om att söka information. Informationen behöver utvärderas och appliceras på ett sunt sätt.

 

 

För att detta ska vara möjligt, är det nödvändigt att vi är närvarande, att vi är tryggt förankrade i våra fysiska kroppar, att vi har kontakt med en inre stillhet (stormens öga mitt i allt brus). När vi är det, så vet vi innerst inne vad som är sant för oss.

 


 

Kommunikationen i våra nervsystem är grundläggande för detta, och den kommunikationen kräver en väl fungerande, flexibel ryggrad. Våra nervsystem behöver dessutom bäst möjliga näring på alla plan, för att vi ska kunna må bra och utvecklas maximalt. Det handlar inte enbart om vad vi tar in i våra kroppar genom kosten, utan vad vi tar in med alla våra sinnen; vad vi tittar på, vad vi lyssnar på, beröring etc.

Det är inte bara gifter i maten och miljön som påverkar oss negativt, utan även för mycket negativ information i form av till exempel nyheter. Under det senaste året har många fått möjlighet att lyssna lite mer inåt, och en del har nog försökt undvika det mer än någonsin, för att det kan kännas svårt att ta sig dit, och för att de har fastnat i det negativa bruset från media.

 

Hur kommer vi se på den livsstil vi har nu om några år? En livsstil där vi alltmer tagit avstånd från naturen. En livsstil där vi tappat bort oss själva och gemenskapen med varandra.

Där vi i allt mindre utsträckning har tillgång till vår inre visdom, vårt sunda förnuft, och har mer tillit till att någon eller något utanför oss själva ska rädda oss från allt ont, än vi har tillit till den enastående kapacitet vi bär inom oss, och de magiska tillgångar som finns i naturen.

 

 

När vi kikar i backspegeln är det ofta lättare att ha en perfekt syn. Det är lätt att skaka på huvudet och sucka när vi ser tillbaka på när till exempel cigarrettrökning sågs som höjden av sportighet, när amfetamin användes som bantningspreparat eller när asbest ansågs vara ett fantastiskt byggmaterial.

En del av det många idag tar för ”normalt” och ”rätt” kommer sannolikt att framstå som rena galenskapen i framtiden.

Hur kommer vi att se på våra stressiga, prestations inriktade liv? Hur kommer vi se på hur vi hanterade hälsa/ohälsa/sjukdom? Den som lever får se. ;)

 

Den här lilla "upplysningsfilmen till allmänheten", från 1964 är ett fascinerande exempel på hur viktigt det är att utvärdera den information vi matas med. Filmen säger också någonting om människans eviga längtan efter enkla svar. En längtan som har gjort att mycket blivit komplicerat på vår jord. Vad händer om vi verkligen plockar fram våra egna förmågor att leda och ta ansvar, lyssna inåt, använder vårt sunda förnuft, vår visdom och agerar mer utifrån det?

Hur kan vi ta fler beslut grundade i en ökad medvetenhet?

Vilka val kan vi göra för att bidra till oss själva, varandra och naturen?

Vilka medvetna varelser behöver vi vara för att bidra till en fantastisk framtid?

© 2018 Anna Ahlefeldt leg Kiropraktor. Hemsida, video och foto av My Södergren www.mysodergren.com