BLOGG

Vad kommer man säga om oss i framtiden?

Hur kommer vi se på den livsstil vi har nu om några år? En livsstil där vi alltmer tagit avstånd från naturen. En livsstil där vi tappat bort oss själva och gemenskapen med varandra. Där vi i allt mindre utsträckning har tillgång till vår inre visdom, vårt sunda förnuft, och har mer tillit till att någon eller något utanför oss själva ska rädda oss från allt ont, än vi har tillit till den enastående kapacitet vi bär inom oss, och de magiska tillgångar som finns i naturen.

När vi kikar i backspegeln är det ofta lättare att ha en perfekt syn. Det är lätt att skaka på huvudet och sucka när vi ser tillbaka på när till exempel cigarrettrökning sågs som höjden av sportighet, när amfetamin användes som bantningspreparat eller när asbest ansågs vara ett fantastiskt byggmaterial. En del av det många idag tar för ”normalt” och ”rätt” kommer sannolikt att framstå som rena galenskapen i framtiden. Hur kommer vi att se på våra stressiga, prestations inriktade liv? Hur kommer vi se på hur vi hanterade hälsa/ohälsa/sjukdom? Den som lever får se. ;)


Den här lilla "upplysningsfilmen till allmänheten", från 1964 är ett fascinerande exempel på hur viktigt det är att utvärdera den information vi matas med. Filmen säger också någonting om människans eviga längtan efter enkla svar. En längtan som har gjort att mycket blivit komplicerat på vår jord. Vad händer om vi verkligen plockar fram våra egna förmågor att leda och ta ansvar, lyssna inåt, använder vårt sunda förnuft, vår visdom och agerar mer utifrån det?30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla