BLOGG

Vikten av sann mänsklig kommunikation och kontakt

En kommunikation där kropp och sinne är i samklang, är grundläggande för hälsa och välbefinnande (på insida och utsida). Relationen mellan våra känslor, immunförsvar, nervsystem, hormonsystem behöver vara i full balans för att vi ska må bra.


Just därför, behöver en ny klient som kommer in till mig i praktiken, som en början/introduktion till vårt första möte fylla i 2 formulär, med en mängd frågor som berör både relationen till kroppen, känslor, tankar, upplevelsen av livet i stort.


Tänk om inget är fel med dig!!! Tänk om det handlar om att kunna ha medkänsla med dig själv, att vara i full kontakt och låta alla delar av dig få finnas och få bidra… hur kan vi se på och förhålla oss till världen med det utgångsläget?

Min dotter sa något till mig häromdagen som var en viktig påminnelse. Jag gick i reaktion i förhållande till en situation vi befann oss i och hon sa: Mamma, det gör ingen skillnad att bete sig som du gjorde nu, Det är i en sån här situation du helt enkelt behöver bestämma dig för att ”Be Bigger”… Låt oss vara det..vara större än vad som pågår, så vi kan skapa den fantastiska värld vi vill leva i och lämna över till kommande generationer.

Dr Gabor Maté är fantastiskt kunnig och erfaren inom vetenskapen runt ”mind-body connection”, läkning av trauma och beroenden. Här är en av många bra intervjuer med honom. I denna pratar han bl.a om hur, utifrån sitt perspektiv, dagens pandemi påverkar vår förmåga att kommunicera och mötas som människor och varför vi reagerar och förhåller oss till det som pågår på så olika vis.

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla